Bliv medejer af Lendino

Vores aktiecrowdfundingkampagne på Funderbeam er godt undervejs med næsten 90 % af målet på 300.000 euro nået. Pengene skal gå til at få vores nye forretningsområde - salg af crowdfundingplatforme under brandet Smallbrooks - ud over rampen.

Dette er et kort resumé af vores kampagne på Funderbeam.


Lendino: Supplement til banken


Vi startede Lendino for fem år siden med et mål om at fylde et hul i det danske finansieringsmarked. Bankerne smækkede pengekassen i efter finanskrisen, og det blev svært for især de små og mellemstore virksomheder at låne penge. Derfor byggede vi en crowdlendingplatform, hvor private og professionelle långivere kan udlåne fra 1.000 kr. og opefter til danske virksomheder. Siden da har vi formidlet over 100 mio. kr. i lån fra 1.800 långivere fordelt på ca. 350 lån.


Selvom Finanskrisen er forbi, er der stadig behov for os på finansieringsmarkedet. Bankerne stiller stadigt højere krav til sikkerhedsstillelse og flere års overskud, hvilket især påvirker de små og nye virksomheders muligheder for at finde finansiering. Her kommer vi ind i billedet: Vi formidler ofte mindre lån end bankerne og kræver typisk personlig kaution frem for pant og andre typer sikkerhed.


Fra lån til SaaS


Vores kerneforretning - lån til SMVer - er veletableret og forventes at gå i breakeven i anden halvdel af 2019. Men låneformidling er ikke vores eneste kompetence: Vi har undervejs lært en masse om at bygge crowdfundingplatforme.


Jeg byggede selv Lendinos crowdfundingplatform fra bunden og har følt på egen krop, hvad det kræver at bygge en ny platform. Det er både svært og tidskrævende, og man gør sig mange vigtige erfaringer undervejs. Derfor har vores fantastiske it-folk, baseret på alle erfaringerne, udviklet en helt generel software as a service (SaaS) løsning, der gør det nemt, hurtigt og billigt at oprette og vedligeholde nye crowdfundingplatforme. Denne løsning kalder vi Smallbrooks.


Coop blev vores første kunde: I 2017 lancerede de Coop Crowdfunding, som vi byggede til dem. Siden da har vi oparbejdet en stærk pipeline af nye og potentielle kunder, der ønsker at få deres egen crowdfundingplatform og kan se fordelene i at købe vores løsning i stedet for at bygge en platform selv.


Crowdfunding er et ideelt redskab for store organisationer, da det giver dem endnu en måde at komme tættere på deres crowd.


  • Coop bruger det til at give deres medlemmer medbestemmelse over hvilke fødevarer, de skal komme på hylderne.

  • Universiteter bruger det til at finansiere studerendes start-ups med hjælp fra ressourcestærke alumner.

  • Banker bruger det som et ekstra tilbud til dem, de ikke kan tilbyde et lån og som en ekstra investeringsmulighed for deres kunder.

  • Byer/Kommuner bruger det til at hjælpe lokale projekter med at få støtte fra borgerne.

  • Osv.

Ifølge vores egen markedsanalyse er markedspotentialet for salg af crowdfundingplatforme meget stort i et globalt perspektiv. Opgørelser har vist, at der i 2017 blev crowdfundet $371 milliarder på verdensplan (ovenikøbet fraregnet Kontinentaleuropa), hvilket er 10 gange så meget som i 2014. Crowdfunding er altså (fortsat) i stærk vækst! Mere end 20 % af de europæiske platforme ejes og drives af større organisationer, og der kommer hele tiden flere til. Vi estimerer, at der inden for det næste årti vil komme mere end 1,500 nye platforme, der drives af store organisationer. Dem vil vi gerne være med til at bygge!


Du kan læse den fulde kampagnebeskrivelse (og kommer til at investere) på Funderbeam.


Applebys Plads 7 - 1411 København K - Denmark

+45 42 90 19 29